Blandat

Japanska hundraser

Här hittar du en samling över japanska hundraser. Det finns förutom Japansk spets flera hundraser som härstammar från Japan.

Shiba

Hundrasen Shiba är en jakthund som har varit populär i Japan länge. Shiba är en mycket aktiv och alert hundras som är både modig och godhjärtad. Eftersom att de är avlade att vara jakthundar har de en stark jaktinstinkt och kan vara rätt svårhanterade för den oerfarna hundägaren, då de kan vara ganska självständiga och är vana att ta initiativet. Shibor är lojala och kärleksfulla mot sin familj, men kan vara reserverade mot främlingar.

Shiba

Akita

Akita är en stor och stark hundras som ursprungligen användes för att jaga björn och varg i Japan. Akita har en tålmodig, men bestämd personlighet, vilket gör dem till utmärkta vakthundar och familjehundar. Akita är en lojal hundras som brukar vara mycket kärleksfull mot sin familj, men kan vara reserverad mot främlingar. Akita behöver regelbunden motion och träning för att hålla sig mentalt och fysiskt stimulerad.

Akita

Hokkaido

Hokkaido är en medelstor jakthund som ursprungligen användes för att jaga vildsvin i Japan. Denna hundras har en stark och lugn personlighet, vilket gör dem till både bra sällskapshundar och vakthundar. Hokkaido är en lojal hundras som kan vara reserverad mot främlingar, men kommer att visa sin familj både kärlek och lojalitet.

Hokkaido

Kai ken / Tora inu

Kai ken, eller Tora inu som de även kallas, användes ursprungligen för att jaga storvilt i bergstrakter i Japan. Denna hundras har en stark jaktinstinkt och kan vara svår att hantera för oerfarna hundägare. Kai ken är en lojal familjehund men är ofta reserverad mot personer den inte känner. De kräver regelbunden motion och träning för att hålla sig mentalt och fysiskt stimulerade. Kai ken är en väldigt sällsynt hundras som fortfarande används för jakt i Japan.

Kai ken

Kishu

Kishu är en medelstor jakthund som användes för att jaga vildsvin och hjort i Japan. Denna hundras är en stark och lojal familjehund som kräver regelbunden motion och träning för att hålla sig stimulerad.

Shikoku

Shikoku är en hundras som härstammar från Shikoku-ön på Japan. Det är en modig och tålig hundras som är perfekt för de som gillar långa promenader ute i naturen. Shikoku härstammar från jakthundar och är en godhjärtad och lojal familjehund.

Shikoku

Japansk terrier

Den japanska terriern är en liten hundras som även kallas för Nihon teria. Denna hundras har en alert personlighet, vilket gör den till en utmärkt sällskapshund men kan vara lite svårhantererad för oerfarna hundägare. Japansk terrier är en modig och lojal familjehund som kan vara reserverad mot främlingar.

Japansk terrier

Japansk Mastiff / Tosa

Den japanska mastiffen, även kallad Tosa, härstammar från Tosa, Köchi är en kamphund som är den enda hundras som lagligen får användas i hundhetsning i Japan. Tosa är en stor och kraftig hundras som kräver erfarenhet att sköta om. De är starkt lojala mot sin familj men kan vara aggressiva mot andra hundar och främlingar, så det är viktigt att de socialiseras och tränas från en tidig ålder.

Tosa

Japansk spets

Sist men inte minst, den Japanska spetsen (som den här sidan handlar om) är en liten intelligent hundras som är en utmärkt sällskapshund. Detta är en snäll hund som passar både barn och äldre. Hundrasen påminner mycket om Pomeranian men är större till storleken och en förhållandevis ny ras (1920-talet).

Japansk spets