Nyheter

Japansk spets utsedd till den mest stygga / olydiga hundrasen

En korrekt tränad Japansk spets är en intelligent och bra följeslagare men att vara en pajas och att ställa till med upptåg kan ibland vara deras specialitet. Det ryktas om att de har en stark vilja och gillar att hålla saker intressanta genom att strunta i dina kommandon och istället göra lite som de vill.

I en amerikansk undersökning från Newsweek bekräftas nu den bilden där Japansk spets har utsetts till den mest olydiga hunden sett till hur de figurerar i sociala medier. Newsweek analyserade mer än 87 000 inlägg och i mer än 8 av 10 inlägg om Japansk spets handlade om hur deras hund hade varit stygg. Men är det verkligen en bild som överensstämmer med verkligheten?

Man brukar säga att det inte finns dåliga hundar utan bara dåliga hundägare. Att inte träna sin hund och låta den få utlopp för sin energi kan leda till att den behöver utmana dig som ägare och då kan problematiskt beteende uppstå.

Japansk spets är känd för att ofta vara en liten pajas och det är därför viktigt att hålla det här beteendet under kontroll. Genom regelbunden träning och aktivering kan denna energiska ras bli en fantastisk kompis som struntar i att vara stygg – för den vill bara tillfredsställa sin ägare. Så ge inte upp om din Japanska spets ibland är lite stygg – visa bara att du bestämmer och fortsätt träna. Det kommer garanterat att betala sig i det långa loppet.

Var kan man få hjälp med att träna sin hund?

Det finns många sätt att träna sin hund och det kan vara bra att prova olika metoder för att se vad som fungerar bäst för dig och din hund. Det finns speciella hundskolor med erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att träna din hund, liksom privata hundtränare. Det finns även massor av bra böcker och online-resurser om träning för specifika raser och beteendeproblem.