Blandat

9 roliga fakta om Japansk spets

Kallas för moln-hunden

Japansk spets går ofta under namnet moln-hunden eftersom dess päls är tät och rik, vilket gör att den ser ut som en moln.

Japansk spets är alltid vit

En renrasig Japansk spets måste vara vit i pälsen annars är det en blandras.

Hundrasen är bara drygt 100 år gammal

Japansk spets är en förhållandevis ny hundras där dess historia går att spåra till 1920-talet, vilket gör att den bara är drygt hundra år gammal.

Älskar uppmärksamhet

Detta är en hundras som verkligen älskar uppmärksamhet och kommer att göra allt för en godisbelöning.

De är intelligenta hundar

Japansk spets är smarta hundar som lätt kan lära sig nya saker. De fungerar därför också väldigt bra för att tävla med.

Härstammar från tysk spets-hund

Den har sitt ursprung i tysk spets-hund men har avlats fram specifikt för att vara en familjehund.

De är inte kräsna ätare

Som husse eller matte till en Japansk spets har du inga problem med att ge den mat, den är inte kräsen utan äter det mesta.

Trots sin fina päls är den enkel att ta hand om

På grund av dess fina vita päls är det många som tror att detta är en hund som kräver väldigt mycket omvårdnad – men så är inte fallet. Pälsen är förhållandevis enkel att ta hand om då varken fukt eller smuts lätt fastnar i den.

Älskar agility och andra sporter

Japansk spets älskar att vara aktiva och att hålla på med sport. I agility kommer den att prestera bra då den är snabb, smidig och intelligent. Dock ska de inte tävla i höga temperaturer eller i för stora mängder då de kan ha svårt att återhämta sig.

Extremt sociala

Detta är en hundras som älskar andra hundar och människor. De är väldigt sociala och trivs bäst när de får vara i sällskap. Dock kan den bli rädd för främmande personer då den ofta är lojal mot sin ägare. De kan då skälla och vara vaktande, men detta är inte aggressivitet utan bara en försvarstaktik.