Blandat

4 roliga utomhusaktiviteter med din hund

Här hittar du roliga aktiviteter som du kan göra med din hund utomhus. Din hund kommer att älska att få vara med husse eller matte samtidigt som den får utlopp för all överskottsenergi!

Picknick

En picknick med sin hund är en rolig aktivitet för både dig och din hund. Du kan ta med god mat och spel att spela tillsammans med din hund som t.ex. en boll eller en frisbee. Glöm inte att välja en plats där det är tillåtet att ha med husdjur och kom ihåg att ta med en filt att sitta på.

Flyga drake

Att gå ut och flyga drake med sin hund är en rolig aktivitet för både dig och din hund att njuta av frisk luft och motion. Din hund kommer tycka om att springa tillsammans med husse för att få upp draken. Du kan även delta i kappflygning med andra hundägare eller bara leka med din hund för att träna upp deras koordination och snabbhet.

Hinderbana

Ta med din hund till en hinderbana eller bygg din egna! Det här är en bra aktivitet för att träna upp din hunds balans, koordination och förmåga att lyssna till kommandon. Japansk spets har en förkärlek för att lyda sin husse och matte, så det i kombination med fysisk aktivitet t.ex. att hoppa över hinder som stockar, balansera på trädstammar eller ta sig igenom tunnlar gör att du får en lycklig hund som får utlopp för sin energi!

Lek i vattnet

De flesta hundar älskar vatten och om det är varmt ute är det ännu mer populärt. Ta med din hund till en sjö eller strand och låt dem hoppa i vattnet för att återfukta sig samtidigt som de tränar sin uthållighet. Du kan till och med tävla om vem som kan simma snabbast!

Fri lek i parken

Det sista självklara alternativet som inte kräver särskilt stor planering är att ta med din hund för fri lek i parken. Det här är en bra aktivitet för socialisering och träning av din hunds beteende med andra djur och människor. Japansk spets är en sällskapshund som trivs med andra människor och hundar, så ta med dig några vänner och deras hundar för att leka tillsammans. Du kan också hålla koll på vilka andra hundar som finns i närheten så att alla kan ha roligt tillsammans. Glöm inte att ta med en boll eller annan leksak som hunden kan jaga!